URGENT!!

12 01 2010

Estimats membres i voluntaris,

Ahir dissabte dia 9 de gener 3 membres de la comissió vam viatjar fins a Cardona en què es va fer una assamblea amb els portaveus i membres de comissions dels següents municipis:

Alella

Begues

Bisbal de l’Empordà

Cabanyes

Caldes de Montbuí

Cambrils

Cardona

Llorenç del Penedès

Molins de Rei

Moià

Palamós

Sant Andreu de Llavaneres

Sant Quirze del Vallès

Torroelles de Llobregat

Vall de l’hort

També va assistir-hi Uriel Bertran, un membre de la coordinadora nacional per les consultes.

–         Es van debatre diverses qüestions, com per exemple si calia que tots els municipis aplacessin la consulta al dia 25 d’abril ja que en aquesta data hi ha convocades consultes de ciutats més potents i així aconseguiríem tenir més ressò aquest dia. L’altra opció era la de mantenir la consulta el 28 de febrer per donar més força als municipis petits (ja que la majoria de municipis del 28F són petites viles). Així, a partir de diferents convocatòries de consultes, s’aniria fent pressió a nivell nacional, i no seria parlar-ne un dia, sinó que s’anés comentant als mitjans de comunicació. Després de discutir-ho es va optar per donar llibertat a que cada poble decidís el dia en què volia fer la consulta en funció del seu criteri (tenint en compte com d’organitzada la tinguessin).

–         També va parlar-se d’organitzar un acte central de tots els municipis del 28F abans d’aquesta convocatòria. Hi havia dos opinions oposades: un sector proposava fer-lo a Barcelona perquè hi acudís més gent i tenir més ressò mediàtic. L’altre optava perquè es fes en un municipi del 28F que fos prou gran i de fàcil accés per als altres municipis. Finalment ens vam decantar per aquesta opció ja que era més important el nombre de vots que de gent.  Es va acordar també de organitzar un acte matinal (no jornada complerta). Encara no s’ha decidit el tipus d’acte ni el municipi en què tindrà lloc.

–         Van escollir-se també tres portaveus per donar la cara als mitjans.

L’Uriel Bertran va parlar-nos del protocol organitzatiu de les consultes tenint en compte els punts forts i febles de les consultes del 13D i moltes comissions van comentar-nos la seva experìència en l’organització de la consulta.

Se’ns va recomanar dividir la comissió en quatre àrees:

–         VOT ANTICIPAT: es tracta de permetre votar amb anticipació, això permet acostar les urnes a tots els sectors socials, sobretot als joves i aconseguir el màxim de vots. Es tractaria d’instal.lar les urnes en diversos llocs repetidament i  amb diferents pretextos (mercat, festes locals) i organitzar activitats per a tothom (sobretot joves i immigrants) en què s’inciti a votar (en xerrades, debats, assamblees i actes lúdics: bingos, pokers, botifarrades…).

–         CAMPANYA PROXIMITAT: es tracta de fer la màxima difusió de la campanya, de que arribi a tanta gent com sigui possible. S’haurien de dur a terme accions com: un porta a porta (informar a cada casa sobre la consulta i si cal repartir fulletons o tríptics), embustiades (repartir fulletons informatius a cada bústia, repartir paperetes de SÍ i NO+ sobres)… En aquest grup, hi ha d’haver el màxim de gent possible per abarcar tan Moià com l’urbanització de Montví i per dividir-nos en subgrups de treball, de manera que cadascun tingui un objectiu concret i s’ocupi d’una àrea.

–         CAMPANYA AL CARRER: es tracta de fer una boca-orella sobretot per mitjà de pancartes (n’hauríem de penjar unes 10), cartells, muntar una paradeta de difusió d’informació (el màxim de dies), penjar cartells dels balcons, contactar amb mitjans de comunicació locals (ràdio Moià, publicacions: El Polvorí, la Tosca, disposar d’un cotxe amb megafonia perquè rondi pel poble…), disposar d’un diari de campanya…

– COMISSIÓ ACTIVITATS: s’encarregarà d’organitzar activitats com ara un debat entre un partidari del SÍ i un del NO,  xerrades informatives (auditori de Sant Josep, institut, ataneu…), fer venir un personatge mediàtic (algun representant de convocatòries anteriors conegut pel poble), acte festiu (cercavila, botifarrada…).

Per tal de subvencionar la campanya es podrien fer petites accions com ara la venda de xapes, samarretes, donatius, sortejos (paneres, loteria…). Per reduir al màxim els costos és important contactar amb altres municipis de la vora que ja hagin fet la consulta i demanar-los suport material (aprofitar pancartes, cartells, senyeres per penjar balcons, paperetes i sobres votació…) com podrien ser Calders, Vic, l’Estany… També podem sol.licitar material a la coordinadora nacional però l’hauriem d’anar a buscar directament per reduir al màxim els costos de transport.

És molt important acostar la campanya als joves i a la immigració (xerrades informatives destinades a joves i a col.lectius immigrants, activitats lúdiques de fraternització de cultures, concerts, cercaviles, jocs de taula, pel.lícules…).

Fóra bo estar el màxim d’units amb les altres comissions moianeses que encara no han organitzat la consulta (Castellterçol…) i fomentar la cooperació mútua.

HEM DE POSAR-NOS A TREBALLAR MOLT, SINÓ ES FARÀ NECESSARI AJORNAR LA CONSULTA FINS AL 25 D’ABRIL I FORA MILLOR FER-LA ARA, JA QUE EL 25A ÉS UNA CONVOCATÒRIA MOLT POTENT (GRANS CIUTATS), EQUIPARABLE A LA DEL 13D I ÉS PROBABLE QUE MOIÀ TINGUI POC RESSÒ, AL 28F EN CANVI S’HI PRESENTEN PETITES VILES I CAL POTENCIAR-LES AL MÀXIM.


Accions

Informació

Una resposta

13 01 2010
Marc Capdevila

Voldria recordar que dijous dia 14 de gener hi ha una nova reunió de la comissió organitzadora, oberta a tothom qui tingui ganes de col·laborar per tal que la consulta sigui un èxit.

Demà és el dia on s’haurà de decidir si es tira endavant el 28F o es posposa pel 25A.

Per culpa de les vacances de Nadal, i la reunió anul·lada de la setmana passada, anem una mica justos de temps, caldrà repartir i identificar bé les accions que cal dur a terme.

Fins demà!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: